Ojy horno-pe, nba'eve ochyryrýva

Asunción Vall, sambyhyhára escuela República del Brasil, omombe'u omboguatávo “cantinas saludables” osë porãiterei temimbo'ekuéra omonéi. Upéicha, omoañetes cantinera ha'eha clave ko'ã arav{ope oñeme'ëvo mbo'ehaópe “comida sana”.

https://arc-anglerfish-arc2-prod-abccolor.s3.amazonaws.com/public/BN6QG6SBKJHNJKIVQ2CLRRSQE4.jpg

Escuela República de Brasil omotenonde mbohapy ary cantina saludable. Oiméva a una cuadra Ministerio de Educación-gui, microcentro tavaguasúpe, ko tenda punto de partida MEC oipykúiva.

Sambyhyhára mbo'ehaopegua omombe'u receptividad iporã umi temimbo'épe heterei  tembi'u tesã oikuave'êva cantina-pe. He'i umi hi'upyrã ochyryrýva ndoikeveimái – según ojehechakuaa, – yva oikuave'ë, verdura, jugos, yogures ha alimentos sano.

Ko mbo'ehao oipyhy  Vida Sana, Ministerio de Salud, ndaha'éi hi'upyrã añónte, sino oreko jornada especial oike haguã mitãmimi estilo omoambuéva hekove.

“Umi oguahëva aviso mba'épa okarúta hikuái al día siguiente, oñemohenda ára  okaru haguã tesãime.

Vall oisãmbyhy 466 temimbo'e turno pyhareve ha ka'aru preescolar guive sexto grado peve.

Mba'apo PND

Programa Nacional de Diabetes, oïva Ministerio de Salud poguýpe, avei oike plan oñemohendáva multidisciplinariamente.

Lic. Andrea Ayala, Programa Nacional de Diabetes, omombe'u  capacitación concienciación oikóha opaichagua frente rupive. Omehor+ávo ipostura, mba'épa ho'u, actividad física, ambiente saludable ha ombotove consumo de sustancias nocivas.

“Romotenonde capacitación oñondive, cantinero-kuéra, mbo'ehára, sy ha túvakuérape . INAN soñangareko conservación de alimentos rehe, avei roñe'ë sodio-guio, y potï oñemboy'uva rehe. Rome'ë marandu'imi cantinero-kuérape ha omomba'e guasu chupekuéra tembiapo omboguatápvape.

Lea en Español:

Enlance copiado
Cargando...Cargando ...