CORONEL BOGADO, Itapúa (redacción regional). Osmar Navarro ha Analía Benítez oiko hikuái Japón gotyo Takahama tavaguasúpe, departamento Aichi. Ojapo hikuái 400 chipa por día ha omohendáva empanada, sopa paraguaya, pastel mandi’oha ambuekuéra plato típico paraguayo.
Omba'apo hikuái delivery Correo Nacional Japonés guive ha ojejerúre Facebook rupive, omotenondéva momarandu periodista radial bogadense Darío Giménez. Péicha cliente-kuéra omomarandu ome'évo dirección, código postal avei mba'e aravópe ikatu oguahë producto.
Umi oguerohorýva japoneses, latinos, filipinos avei paraguayo oïva guive Japón. Omotenondéva opáichagua hi'upy.
Kuñakarai ha iména ndive omomba'eguasueterei hembiapo oikuave'ëva tetã mombyryetépe.
Ha'ekuéra he'i avei “Chipa Coronel Bogado”, oguerhorývo “Capital de la chipa” ha'éva tenda oikohague.
Tradicional festival
Asociación de Chiperos tavaguasu Coronel Bogado-gua ombosako'i domingo 21 de agosto omboheráva Festival de la Chipa, oguerohorývo Chipa Bogadense ára. Oñemotenondéta Universidad Nacional de Itapúa (UNI), Coronel Bogado.
Umi chipaapo omotenondéva producción ha oguerohory 17:00 aravo guvie.
Presidente asociación de chiperos, Claudio Galeano, he'i oikuave'ëtaha mbeju, chipa caburé, chipa manduvi (un producto dulce), cocido avei batiburrillo.
