“Umi visitante ikatúta odegusta plato pira-gui, kroketa, empanada ha pira chyryry- pira caldo ha opáicha pira pir'yasýva”, omomarandu Asociación de Piscicultores Nueva Alborada, Arnaldo Cabrera.
Oñemohenda 9 kilómetro Ruta VI "Dr. Juan León Mallorquín", oikéva calle C, de Capitán Miranda, Centro Regional de Investigación Agrícola (CRIA). Ko'ã organizador ome'ë hikuái ojeporavóvo kuñataï iporãvéva Piscicultura Nueva Alborada, reinarã.
Oï avei chipa guazu ha mandi'o, empanada tamaño iporãva ha croqueta osë G. 3.000, péicha avei pira chyryry G. 10.000 porción ha pira caldo G. 10.000 el plato. Pira oikóva estanque-pe, ha péva osë G. 25.000 el kilo. Umi ogustáva pira ha avei pesca, ko0'ã ára oîvo veda río Paraná ha arroyo, ikatúva estanque guive opirakutu, péva ifamoso “pesque y pague”.
PISCICULTURA FRANCO ASCENSO-pe
Alianza oimehápe Gobernación Itapúa, Municipalidad ha sector privado, piscicultura oimehápe franco ascenso distrito Alborada, péva ingreso alimenticio familia rural, avei, alternativa tuicha fuente de ingreso. Ojekuaa estanque-pe omomýi peteî familia. Umi pieza 3 a 4 kilo péva peteî cosecha, oguahëva 600 kilos por zafra .
